با مطالعه این مطلب درگیری ذهنی شما کمتر شده و با خیال آسوده ای می توانید خرید کنید و قدم به قدم جهیزیه مناسب منزل را تهیه نمایید. علاوه بر آن یکی دیگر از مهم ترین و بزرگ ترین چالش ها در خرید جهیزیه، کمبود زمان هنگام خرید جهیزیه می باشد. اما اگر برنامه ریزی شده خرید کنید اصلا دچار مشکل نمی شوید و وقتتان نیز هدر نمی رود. برای آگاه شدن از روش خرید جهیزیه با ما در ادامه مطلب همراه شوید

 1- لوازم برقی بزرگ را خریداری کنید.

ابتدا برای شروع خرید، لوازم برقی بزرگ را در اولویت لیست جهزیه خود قرار دهید. پیشنهاد می شود در درجه اول یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، اجاق ‌گاز و جاروبرقی که جزو کالا های سنگین و بزرگ جهیزیه به حساب می آیند را تهیه نمایید. با این کار دغدغه ‌شما نیز کاهش خواهد یافت. برای خرید وسایل کوچک‌ تر همیشه زمان وجود دارد اما بدون لوازم برقی بزرگ زندگی سخت و دشوار می‌ گردد. همچنین پیشرفت مد و قدیمی شدن کالا ها تأثیر زیادی بر روی لوازم برقی سنگین نمی ‌گذارد.

 2- بودجه ‌بندی برای خرید خود در نظر بگیرید.

در نظر گرفتن یک برنامه ‌ریزی مالی برای هر شخص مخصوصاً زوج‌ هایی که در حال خرید جهیزیه هستند، از اهمیت زیادی برخوردار است. برای هر یک از کالاها مقدار مشخصی بودجه در نظر بگیرید تا برنامه ریزی بهتری برای خرید را تجربه نمایید. در این رابطه پیشنهاد می گردد مقاله خرید هوشمندانه لوازم خانگی را مطالعه کنید. در این مقاله بهترین راهکارها برای خرید ارزان لوازم خانگی را به شما عزیزان پیشنهاد داده ایم.

        باید کلیه لوازم مورد نیازتان را بر اساس احتیاج دسته‌ بندی کنید.

  • اکنون برای هر دسته از لوازم لیست جهیزیه خود، بودجه‌ای در نظر بگیرید.
  • البته می‌ بایست برای خرید لوازم برقی سنگین، هزینه بیشتری را صرف کرده و بودجه بیشتری را اختصاص دهید.
  • هزینه کردن اضافی در هنگام خرید لوازم خانگی سنگین موجب برخورداری از کیفیت بهتر و آسوده بودن خیالتان می‌ باشد.

 3- فضای خالی خانه را در نظر بگیرید.

نسبت به فضا و متراژ منزل خود جهیزیه بخرید. بهترین حالت برای خرید جهیزیه این است که قبل از اقدام به خرید فضای خالی برای قرار دادن هر وسیله را در نظر گرفته و بر اساس آن‌ها خرید خود را انجام دهید. سعی کنید اندازه دقیق را داشته باشید که موقع قرار دادن دچار مشکل نشوید و به‌ راحتی بتوانید در فضای در نظر گرفته وسایل را جایگذاری کنید.

 4- برای چیدمان وقت بگذارید.

اکنون نوبت چیدمان لوازم جهیزیه‌ که خریده‌اید شده است. به نظر من اگر وقت بگذارید می‌ توانید بهترین و شیک ‌ترین دکوراسیون را در منزلتان آماده کنید. هر وسیله را در جای مخصوصی که برایش در نظر گرفته‌اید قرار دهید. برای این منظور توجه به نکات زیر می تواند دکوراسیون بهتر و اصولی تری را برای شما در خانه رقم بزند.

1- توجه داشته باشید که با در نظر گرفتن میزان نور موجود در خانه راحت ‌تر می ‌توانید چیدمان را صورت دهید. بطور مثال تلویزیون را بگونه‌ای قرار دهید که نور مانع دیدتان نشود و به‌ راحتی بتوانید از آن استفاده کنید.

2- هیچ‌گاه اجاق‌گاز و یخچال فریزر را در کنار یکدیگر قرار ندهید. زیرا گرمای اجاق‌گاز به‌ مرور زمان تأثیرات منفی بر روی یخچال فریزرتان می ‌گذارد و عمر مفید را از دست می ‌دهد.

3- مبلمان و میز ناهارخوری را به‌گونه‌ای قرار دهید که برای رفت‌ و آمد راحت باشید و مانعی بر سر راحتان نباشد.

 

5- پرهیز از چشم و هم چشمی در خرید

در خرید جهیزیه به این نکته توجه داشته باشید که این وسایل تنها برای رفع نیازهای شما خریداری می شوند. پس تنها کسی که می تواند روی خوب یا بد بودن آنها اظهار نظر کند، شما هستید. برای ساختن خانه خود به جای چشم و هم چشمی، به بودجه، نیاز و عرف خانواده خود نگاه کنید. به جای همراه شدن با موج تنش ها تنها و تنها به آرامشی که در انتظار شماست، بیندیشید.

خود و زندگی خود را با هیچ کس از نزدیکان مقایسه نکنید. چرا که کم یا زیاد بودن جهیزیه ملاکی برای خوشبختی یا بدبختی افراد نیست. همچنین سعی کنید به جای تحمیل فشار مالی به خانواده در آخرین لحظه های حضور خود در منزل پدر و مادر، جوی شاد و توام با آرامش بسازید و از با هم بودن نهایت لذت را ببرید.

 نکات طلایی در هنگام خرید لوازم خانگی و جهیزیه

  1. قبل از اقدام به خرید حتما لیست تهیه کنید.
  2. برای خرید اقلام ضروری، حتما از نزدیکان خود درباره ی برندهای مختلف پرس و جو کنید.
  3. سعی کنید در دام تبلیغات فروشنده ها گرفتار نشوید.
  4. لوازمی را خریداری کنید که واقعا به آن ها احتیاج پیدا خواهید کرد.
  5. از چشم و هم چشمی اجتناب کنید.
  6. لوازم جهیزیه باید باب طبع عروس خانم باشد، به دخالت های بی مورد دیگران اهمیت ندهید.
  7. از خرید وسایلی که کاربردهای یکسانی دارند خودداری کنید.
  8. برای خرید وسایل حتما متراژ خانه نو عروس را در نظر بگیرید.
  9. حتما به وسع مالی خانواده توجه کرده و آن ها را در فشار مالی قرار ندهید.
  10. کم یا زیادی جهیزیه هیچ تاثیری در خوشبختی شما نخواهد داشت.  
  11. اشتباهات رایج در خرید جهیزیه عروس
    اشتباه اول: ، شما باید برای تهیه وسایل زندگی خود یک برنامه بودجه تعریف کنید. این برنامه ریزی باید بگونه ای باشد که حداقل تا ۵ سال آینده احتمال خرید عمده دیگری را نداشته باشید. بنابراین باید این کار را با دقت و وسواس انجام دهید و برای انتخاب اولویت‌ها و اختصاص بودجه به اندازه کافی تحقیق کنید. در این زمینه گشتن در دنیای مجازی و سر زدن به سایت‌هایی که درباره جهیزیه نوعروسان است، دو حسن دارد:
    اول اینکه از تجربیات دیگران استفاده می‌کنید و می‌فهمید کدام وسایل واقعا مفید و قابل استفاده هستند تا در اولویت‌های نخست قرار بگیرند. همچنین کدام‌ها بی‌مصرف و جاگیر هستند تا از تحمیل هزینه اضافی به شما جلوگیری شود.
    دوم اینکه با دیدن خریدهای دیگران، دیزاین‌های چینش منزل، انتخاب رنگ‌بندی‌ها و… ایده‌های خوبی بگیرید. فقط باید مراقب یک نکته باشید! در چنین فضایی همیشه افرادی هستند که با فخر فروشی و چشم‌وهم‌چشمی قصد دارند شما را گمراه و یا در حسرت چیزهایی که ندارید بگذارند.
     
    اشتباه دوم: به سایت‌های فروش وسایل دست دوم هم سری بزنید! البته مقصودم این نیست که از این سایت‌ها خرید کنید بلکه می‌توانید با دیدن وسایلی که برای فروش گذاشته شده، اشتباه آنها را تکرار نکنید! با این کار شما می‌فهمید که کدام وسایل بعد از خرید به درد مصرف‌کننده نخورده و او را مجبور کرده است که آن را بفروشد. البته برای افراد مختلف نیازهای مختلفی وجود دارد. مثلا ممکن است یک آرام پز یا ماشین ظرفشویی از نیازهای اولیه یک خانم کارمند باشد اما زن خانه‌دار آن را حتی از کارتنش هم خارج نکرده باشد!
     
    اشتباه سوم: وسایل آشپزخانه بیشترین تنوع را در لوازم خانگی دارند. هستند نوعروسانی که لیست‌های بلندبالایی از انواع و اقسام وسایل برقی دارند که اگر بعد از گذشت یکسال از عروسی هم سراغ آنها را بگیرید نو و دست نخورده باقی مانده‌اند. بخارپز، گوشت کوب برقی، سرخ‌کن، قهوه ‎جوش، هواپز، رنده‌برقی و … از جمله وسایلی هستند که پول خودتان را بابت خرید آن ها هدر داده اید! اگر بودجه بیشتری دارید سعی کنید در خرید محصولات خود از کالاهای با کیفیت بالاتر به جای خرید کالاهای اضافه و بلااستفاده بهره ببرید.
     
    اشتباه چهارم: بعضی وسایل را می توان با ادغام در وسایل دیگر تهیه کرد تا از صرف هزینه زیادی و شلوغ کردن آشپزخانه پرهیز شود. مثلا بخارپز روی بعضی از زودپزها وجود دارد و یا گوشت کوب برقی روی چندکاره ‌ها است. همچنین مدل‌ های جدید از فر نوری در بازار موجود است که تلفیقی از فر و مایکروفر می باشد و نیاز به خرید هر دو را تا حدودی برطرف می‌کنند. با خرید جداگانه آنها دو اشتباه مرتکب می‌شوید؛ صرف هزینه بیشتر، اشغال جای بیشتر.
     
    اشتباه پنجم: در خرید وسایل بزرگ و جاگیر، متراژ خانه را حتما مدنظر قرار دهید. همه دوست دارند که یخچال ساید بای‌ ساید و تلویزیون 65 اینچ داشته باشند اما جا دادن این وسایل در یک خانه 50،60 متری واقعا مشکل  است.      
  12. توصیه پایانی
    در اینکه جنس ایرانی بخریم یا خارجی، توصیه اصلی ما خرید جنس خوب و با کیفیت است. به عنوان مثال وقتی در صنعت چینی و کریستال، جنس های خوب ایرانی در اختیار ما قرار دارد که هم کیفیت بالایی دارند و هم قیمت مناسبی، لزومی ندارد که به سراغ جنس های وارداتی برویم.
    حمایت از کالای ایرانی حمایت از کارگر و صنعت ایرانی است. اگر از تولید ملی حمایت شود بی شک کیفیت و خدمات این محصولات هم افزایش خواهد یافت. در صنعت فرش دست بافت، استیل و همین طور مبلمان، اجناس ایرانی هم پای اجناس خارجی رقابت کرده و محصولات با کیفیتی عرضه می کنند. امیدواریم با دیدی باز و قلبی پر امید اقدام به خرید جهیزیه عروسی تان بکنید و زندگی شاد و سالمی داشته باشید.